Santuari de Santa Teresina del Nen Jesus.

L'any 1927 es reuneix a Barcelona el capítol provincial de les Comunitats Carmelitanes i acorda unànimement «aixecar un santuari en honor de santa Teresina del Nen Jesús que sigui centre fervent de devoció i pietat». I s'acorda que sigui Lleida la ciutat que acollirà el santuari.

Però, ja abans, el 1923, s'havia fundat la revista «Lluvia de Rosas» com a òrgan de la doctrina espiritual de l’ aleshores Beata Teresina de l'Infant Jesús i tan lligada al naixement i les vicissituds del Santuari. I més abans encara, l'any 1911, publiquen la primera edició de les obres de la que era coneguda com Sor Teresa de Lisieux.

Des d'un bell començament, l'atractiva figura de la nostra Santa, plasmada en una suggestiva i bella imatge de l'escultor Camps Arnau, presideix la vida espiritual I eclesial del santuari, sempre molt rica.

El santuari no s'ha pogut acabar fins l'any 1989, però podem afirmar que des que es va col·locar la primera pedra, Dia dels Reis del 1929, ha estat un lloc de trobada de nombrosos pelegrinatges vinguts d'arreu del món; receptacle silenciós de confidències i afanys; d'inspiracions i ofrenes generoses i, sobretot, espai misteriós de purificació on les gràcies han estat generosament prodigades.