Convent de Santa Clara.

Aquest convent fou fundat el 1246, amb monges procedents de Saragossa. Inicialment s'establiren al lloc anomenat Secanet de Sant Pere, on s'hi van estar fins a 1480, data en que l'abandonaren. Va patir una època de forta davallada i va ser repoblat amb monges procedents de Santa Maria de Jerusalem, de Barcelona. Retornaren altre cop el 1573, de fet fou una nova fundació, i s'instal·laren al Clot de les Assaonadories, des de llavors conegut com el Clot de les Monges.

 

El 1576 abandonaren aquell lloc per anar a l'antic convent de Sant Francesc. El 1618 van fundar el convent de Montsó. A començament de segle XVII s'hi van fer importants obres de reparació. Romangueren en aquest lloc fins el 1645, data en que, arrel de les destruccions motivades per la Guerra dels Segadors, retornaren altre cop al Clot de les Monges, fins el 1658. Des de llavors van ocupar diverses cases fins la construcció (1733) d'un nou convent, al carrer Lluís Besa, prop de Sant Llorenç.

 

Actualment l’ajuntament de Lleida està fent obres a l’edifi que acollirà la seu dels Castellers de Lleida així com uns habitatges socials.

 

Font del text i foto: http://www.monestirs.cat/monst/segria/si21clar.htm