Santa Maria Magdalena.

L'església de Santa Maria Magdalena està situada als afores de Cervera. Actualment està en estat ruïnós. Havia tingut un petit hospital annex, servit durant algun temps per monges, les anomenades Magdalenes dedicades especialment als malalts de lepra.

Sembla que durant el 1328, les monges van cedir al Consell de la vila l'hospital i l'església a canvi d'unes rendes que els van permetre edificar dins el nucli urbà un nou convent, el de Santa Clara.

Llavors va començar per l'hospital de Santa Magdalena, un període d'administració municipal durant el qual va ser construïda l'església que coneixem amb el portal decorat amb l'escut de la vila, els dos elements del qual, els pals reals i el símbol local del cérvol, reproduïts en la capçalera d'aquests goigs, apareixen per primera vegada separadament, símbols que anteriorment flanquejaven la imatge de la Santa Patrona del centre del timpà.

La devoció a la Santa era festejada solemnement. La confraria dels sastres la tenia com a patrona, a l'església de Sant Antoni també hi havia una capella dedicada a Santa Magdalena.

Els primers goigs van ser estampats en l'any 1833 per Bernat Pujol a la impremta de la Universitat.